top of page
Search

Mutid Kongos / part 3



Hakkame vaikselt Kongo elust aru saama, jõuame ka ise tund hiljem kokkusaamistele ning oleme mõistnud, et kõik kellaajad on orienteeruvad. Festivali korraldus on endiselt kaos. Küll ei tea esinejad oma etenduse aegu, ega ka esinemiskoha inimesed festivali ajakava. Kõik toimub möödaminnes, rahulikult, küll hiljem jõuab muretseda.

Prantsuse Instituudi saali lagi on ideaalne, ning juba teisipäeval hakkasime innukalt vahendeid riputama, laval väga proovi ei saa teha, kuna õhtused programmid pressivad peale, ning teistel artistidel on tarvis oma lava kujundus üles seada ja proove teha.

Kolmapäeval jõudis meieni kaua oodatud maandumis matt! Palusime korraldajal meie turvalisuse tagamiseks matt otsida, kuid kogu protsess venis ja venis, kuid lõpuks saabus meieni rõõmusõnum: Matt on kohal! Kuid juhtus see, mida me juba eelnevalt arvanud ja kartnud olime. Kongos saadakse meist teisiti aru, ning kohale jõudis üheinimese vedrumadrats. Madrats nägi kena välja kuid oma suuruse ja paksuse poolest ei kõlvanud ta väga kuhugi. Palusime tehnikutel veel ühe samasuguse tuua. Kaheinimese voodi peale ikka julgem kukkuda.

Pärast pikka päeva pimedas saalis istumist saime sõita Kongo jõe äärde kus ei saanud juhust kasutamata jätta, ning käisime sulistasime Kongo jões. Kohalikud lapsed tulid meid helenahkseid uudistama, vaatasid meid suurte silmadega ning üritasid ka juttu puhuda. Peaksime ikka selle prantsuse keele selgeks õppima.

Vees oli lõbu laialt, küll meid pritsiti ja katsuti, sest ega sellist näost kaamet ilmaime iga päev ei näe.

Ka tänaval jalutades vaadatakse meile järgi, hõigatakse "Moundele", ning julgemad pisikesed lapsed proovivad juukseid puudutada.

Kongo jõe ääres elab palju kodutuid kutsusid, räsitud ja tühjade kõhtudega. Osadel on ka kutsikad, keda ema söötma peab, olles ka ise näljas. Süda läheb katki kui sellist pilti näed. Aga koer ei ole Kongos koduloom.

Õhtuti meil siin sajab. Väljas on ka õhtuti meeletult palav, kuid sadu teeb selle talutatavamaks. Lisaks lisab maagiat õhtuti kõmisev äike mis lööb taeva täiesti roosaks. Nii meil siin on, kaugel Kongo maal.


Peatse lugemiseni!



19 views

Recent Posts

See All
bottom of page